nieuws

Museum-jubileum in Hellendoorn

Nieuws

Gert Valk’s bakkerij- en ijsmuseum in Hellendoorn viert dit jaar haar vijfentwintigjarig bestaan. Op zaterdag 27 april houdt het museum een open huis met diverse rondleidingen. De entree voor deze dag is gratis.

Museum-jubileum in Hellendoorn
Archief Bakkerswereld

In het museum aan de Dorpsstraat in Hellendoorn begon D.J. Valk in 1936 een bakkerswinkel. Zijn zoon Gerrit Valk specialiseerde zich, naast het bakken van brood, tot banketbakker. Later kwam daar nog het bereiden van banketbakkersijs bij, dat bekend werd als ‘IJs van Valk’. In 1960 werd de bakkerij gesloten en legde het bedrijf zich geheel toe op het maken van ijs.

Historie

Gerrit Valk’s Bakkerij- en IJsmuseum is een verzameling van de in 1985 overleden Gerrit Valk en werd door een in 1986 opgerichte Stichting tot Museum gerealiseerd. In het museum is een oude bakkerij te zien met bakkerijapparatuur ( in de originele olie-gestookte oven worden nog elke woensdagmiddag gebakken). Verder is er de broodkamer te zien en een woonkeuken.

In het ijsmuseum wordt een overzicht getoond vanaf het zeer handmatige tot en met een volledig gemechaniseerd productieproces. Te zien is hoe op eenvoudige wijze het maken van

ijsco’s uitgroeiden tot een massaproductieproces.

Voor meer info: www.bakkerij-ijsmuseum.nl

Reageer op dit artikel