nieuws

Knoopbroodje voor Barchem

Nieuws

Om het Achterhoekse dorp Barchem op de kaart te zetten heeft bakker Arjan Jansen het Knoopbrood gemaakt. Het dorp krijgt de komende jaren te maken met een dalend inwoneraantal. Om het tij te keren komt het dorp in actie.

Knoopbroodje voor Barchem

Het Knoopbrood van bakkerij Jansen is bedoeld ‘om Barchem uit de knoop te halen’ en bevat noten, rozijnen en honing met bovenop kandij. Het dorp krijgt de komende jaren te maken met bevolkingskrimp en voorzieningen dreigen te verdwijnen, meldt Omroep Gelderland. Om meer mensen naar Barchem te lokken organiseert het dorp een open weekend op 19 en 20 april, zodat mensen met eigen ogen kunnen zien dat het goed toeven is in het dorp.

Het tij keren

De Barchemse basisschooldirecteur Hans Nieboer lag nachten wakker van de daling van het aantal leerlingen. ‘Het tij moet gekeerd worden’, aldus Nieboer. Samen met zo’n twintig andere Barchemmers gaat hij de strijd aan tegen de leegloop. Ze zetten ‘Barchem te koop’ tijdens de twee open dagen onder de titel ‘Barchem Centraal’. Tijdens de open dagen hopen de bewoners dat bezoekers ook verliefd worden op hun dorp.

Omroep Gelderland maakte begin april een reportage van de bakker en het dorp.

Reageer op dit artikel