nieuws

Culinaire toppers geven masterclasses bij Sligro

Nieuws

Een aantal SVH Meesterkoks en toppatissiers geven op woensdag 17 april kookdemonstraties bij Sligro in Zwolle tijdens ‘De smaak van vroeger.

Culinaire toppers geven masterclasses bij Sligro

Centraal thema tijdens ‘De smaak van vroeger’ zijn de klassieke basistechnieken en streekproducten. In totaal twaalf koks en patissiers zullen vertellen wat in hun ogen die ‘smaak van vroeger’ is.

Custard

Zo gaat SVH Meesterkok Robert Kranenborg tijdens zijn workshop in op de bereiding en toepassing van hopscheuten. Het maken van een klassieke bisque en thee van langoustines wordt door SVH Meesterkok Erik De Mönnink gedemonstreerd. SVH Meesterkok Angélique Schmeinck bereidt een krabcocktail 2.0 en toppatissier Jeroen Goossens gaat aan de slag met de klassieke custard anno 2013.
De deelnemende chefs zijn verder wedstrijdkok Guido Panjer, SVH Meesterkok Guido Robert, Jan Gerard van der Wal, toppatissier Arthur Tuytel, (wedstrijd)kok Lars van Galen, Jaap Istha, Arjan Siemerink, Rob Kuyp en culinair adviseur van Sligro, Albert Tielemans.

Zwolle

De themadag in de vestiging van Sligro in Zwolle is opgebouwd in vier blokken van ongeveer anderhalf uur. Hierin zullen telkens vier chefs een masterclass houden waarbij zij hun kennis en technieken delen met het publiek.

In 2010 organiseerde Sligro deze masterclass ‘De smaak van vroeger’ voor het eerst. Kranenborg was toen een van de publiekstrekkers bij deze themadag in Den Bosch.
De masterclasses zijn toegankelijk voor houders van een Sligro-klantenkaart, na aanmelding via de website van Sligro.

Reageer op dit artikel