nieuws

5-meibrood op Bevrijdingsdag in Amsterdam

Nieuws

Bezoekers kunnen op Bevrijdingsdag voor de tweede keer aanschuiven bij speciale Vrijheidsmaaltijden in Amsterdam. De aftrap is een lunch op de Dam, waarbij geïnteresseerden versgebakken 5 mei-brood krijgen voorgeschoteld.

5-meibrood op Bevrijdingsdag in Amsterdam

De Vrijheidsmaaltijden zijn een idee van het Amsterdamse comité 4 en 5 mei. Met de maaltijden wil de organisatie Amsterdammers laten discussiëren over de betekenis van de bevrijding in 1945 en vrijheid in het algemeen.

10.000 bezoekers

Meer dan tweehonderd restaurants en musea bieden speciale menu’s en programma’s rond het thema. Zo kunnen bezoekers bij Artis na het eten een rondleiding krijgen over de dierentuin in de oorlogsjaren. Het comité verwacht dat er zo’n 10.000 mensen op de maaltijden afkomen, twee keer zoveel als vorig jaar.

Receptenboekje

Verder brengt het comité op 5 mei een receptenboekje uit waarin koks als Joop Braakhekke en Sander Overeinder gerechten hebben bedacht met ingrediënten uit de Tweede Wereldoorlog. ‘Anne Frank keek er in het Achterhuis erg naar uit om weer eens aardbeien te proeven. Daar hebben de koks natuurlijk wat mee gedaan. Ook hebben ze gewerkt met brandnetels en zelfs met paardenvlees’, vertelde de zegsvrouw.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel