nieuws

Week van de vlaai in oktober

Nieuws

Week van de vlaai in oktober

De Week van de Ambachtelijke Vlaai 2013 wordt van 21 tot en met 26 oktober gehouden. Deze week wordt georganiseerd door de B4 contactclub en Bakeplus en zal ook dit jaar weer mede mogelijk gemaakt worden door NBOV.

Traditioneel hoogtepunt van deze week is de jaarlijkse vlaaikeuring. De ambachtelijke vakman kan dit jaar meedingen naar de titel ‘Beste Ambachtelijk Vlaai’. Deze titel wordt toegekend aan de bakker die gemiddeld met twee vlaaien de beste score behaald. De ingezonden vlaaien zullen beoordeeld worden door een geselecteerde professionele jury. Ook is er voor de leerlingen weer gelegenheid mee te doen aan deze keuring in een aparte jeugdklasse.

 

Vlaaien van consumenten gekeurd

Dit jaar is er eveneens een vlaaikeuring voor consumenten. Die loopt parallel aan de keuring van de bakkers. Dagblad de Limburger zorgt voor de publicatie. Bakeplus zorgt voor diverse promotionele acties. Op woensdag 23 oktober worden de winnaars van de vlaaienkeuring  in TheaterHotel de Oranjerie te Roermond bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel