nieuws

Strijd om beste Zeeuwse bolus barst los

Nieuws

Tijdens de voorjaarsbijeenkomst van de NBOV-regio Zeeland in Ouwerkerk wordt dinsdag 19 maart de bakker met de ‘Beste Zeeuwse Bolus’ van dit jaar gekozen.

Strijd om beste Zeeuwse bolus barst los

Terwijl de bolussen worden gekeurd door een vakjury, kunnen de brood- en banketbakkers een informatief programma bijwonen over onderscheidend vermogen en krijgen zij een rondleiding door het Watersnoodmuseum.

De bolussen voor de keuring worden op 19 maart ‘s ochtends ingeleverd bij een van de zes inleveradressen in Zeeland. De bakkers dienen acht bolussen in te leveren met een maximaal gewicht van 80 gram per stuk.

Na het succes van voorgaande jaren buigen ook dit jaar jeugdige vaktalenten zich over de Zeeuwse Bolus. De leerlingen van het Scalda maken in de aanloop naar 19 maart bolussen die gekeurd worden door hun docenten. De beste tien worden opnieuw ter keuring aangeboden aan de vakjury van de professionele boluswedstrijd. Er wordt een extra prijs ter beschikking gesteld voor de jonge winnaar(s).

Omstreeks 16.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats.

Reageer op dit artikel