nieuws

Koenen bakt beste Paasbrood Echte Bakkers

Nieuws

Koenen, De Echte Bakker in Westervoort is voor de tweede keer op rij winnaar van de landelijke Paasbrodenkeuring van het Echte Bakkersgilde.

Koenen bakt beste Paasbrood Echte Bakkers

De tweede plaats gaat naar Bergerslag, De Echte Bakker in Staphorst die voor de eerste keer in de prijzen valt. Adams, De Echte Bakker in Bladel sleept de derde prijs in de wacht. ‘Het mooiste is dat we de topprestatie van vorig jaar evenaren,’ laat Koenen in een eerste reactie weten.

Alle Echte Bakkers van Nederland konden de afgelopen weken hun Paasbroden voorleggen aan keurmeesters Chris Scholtens, GildeMeester van het Echte Bakkersgilde en Cees de Haan, Kwaliteitsadviseur van GildePartner Koopmans Meel. Zij letten er vooral op dat de smaak in balans is, de krenten en rozijnen goed verdeeld zijn en dat de kleur mooi goudbruin is. Scholtens: ‘Het Paasbrood van Koenen voldoet aan al deze punten. Het heeft een vliesdunne korst en de smaak is mooi in evenwicht. Een zeer terechte winnaar.’ Dinsdag 19 maart reiken keurmeesters Chris Scholtens en Cees de Haan de prijzen uit aan de winnaars.

Reageer op dit artikel