nieuws

Jürgen van Dongen bakt opnieuw beste worstenbrood

Nieuws

Bakker Jürgen van Dongen uit Terheijden heeft voor de tweede keer op rij de prijs voor het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje in de wacht gesleept. Dit is de derde keer dat de bakker deze prijs wint.

Jürgen van Dongen bakt opnieuw beste worstenbrood

De tien finalisten namen het op 18 maart tegen elkaar op in Breda. De worstenbroodjes van Van Dongen waren volgens de jury net iets beter dan die van de negen anderen, meldt Omroep Brabant. Op vrijwel alle onderdelen haalden de broodjes de maximale scoren. Het geheim? ‘De broodjes lekker kruidig maken, maar niet te. Het moet wel voor iedereen lekker zijn,’ aldus Van Dongen. ‘Die formule valt al jaren goed in de smaak.’

Prijzenregen

Tweede in de finale werd bakkerij De Jong uit Breda. Op de derde plaats eindigde Léon van Dongen uit Wagenberg. Ook leerlingbakker Mike Waalwijk uit Fijnaart viel in de prijzen. Hij won in de categorie amateurs en thuisbakkers de eerste prijs. Het meest innovatieve worstenbroodje door bakkers en slagers werd gemaakt door bakker Ger Ligthart uit Made. Het meest innovatieve worstenbroodje door amateurs werd gemaakt door Gerard Constant uit Luyksgestel.

Mysteryshopper

Dit jaar werden voor het eerst mysteryshoppers ingezet, die worstenbroodjes kochten bij de finalisten en die bij de wedstrijdjury bezorgden. ‘We willen graag dat de deelnemers scherp blijven om te zorgen dat het worstenbroodje aan de eisen voldoet van een Brabants Worstenbroodje,’ zegt juryvoorzitter Ton Poppelaars. ‘Bij het ophalen van de worstenbroodjes door de mysteryshoppers  bleek de kwaliteit een stuk minder te zijn dan hun wedstrijdbroodjes.’

Uitzending

Aanstaande zaterdag zendt Omroep Brabant vanaf zeven uur ’s avonds het verslag uit van de finaledag en de uitreiking. In totaal deden 44 professionals en 38 thuisbakkers mee aan de wedstrijd.

De uitslag

Lekkerste Brabantse Worstenbroodje
1          Bakkerij Jürgen van Dongen uit Terheijden
2          Bakkerij de Jong uit Breda
3          Bakkerij Léon van Dongen uit Wagenberg

Lekkerste Brabantse (Thuis)Worstenbroodje (amateurs)
1          Mike Waalwijk uit Fijnaart
2          Lars van Dongen uit Wagenberg
3          Tamara Roovers uit Dussen

Meest innovatieve worstenbroodje (bakkers en slagers)
1          Bakkerij Ger Ligthart Made
2          Bakkerij Bierman uit Kaatsheuvel
3          Bakkerij Pieter Nagelkerke uit Fijnaart

Meest innovatieve worstenbroodje (studenten en thuisbakkers)
1          Gerard Constant uit Luyksgestel
2          Tamarah van der Pasch uit Boxtel
3          Nina Frijters uit Tilburg

Reageer op dit artikel