nieuws

Inschrijving Meestertitel examens Patissier en Boulanger gestart

Nieuws

De inschrijving voor de Meestertitel-examens patissier en boulanger zijn van start gegaan. De boulanger-kandidaten gaan op voor hun Meestertitel op 30 september, 1 en 2 oktober 2013. Het Meestertitel-examen patissier wordt begin 2014 afgenomen op 10, 11 en 12 februari. Alle examens zullen plaatsvinden bij het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen.

Inschrijving Meestertitel examens Patissier en Boulanger gestart

Het Meesterexamen stelt patissiers en boulangers in staat om hun praktische vaardigheden en theoretische kennis te verzilveren voor een aansprekende Meestertitel. Het doel van de Meestertitel-examens is om het vak van de patissier en boulanger een hoger aanzien te geven. De twee Meestertitel-examens volgen na een succesvolle pilot in 2010 waarbij Robèrt van Beckhoven en Rudolph van Veen als eersten in Nederland de Meestertitel Patissier behaalden. Het Meestertitel-examen is geen wedstrijd.

Examenkandidaten dienen aan een aantal voorwaarden te voldoen zoals een tienjarige aantoonbare werkervaring en een doorlopende persoonlijke ontwikkeling hebben doorgemaakt door hun werkervaring, opleidingen en/of vakwedstrijden ;

Voor het boulanger-examen kan aanmelden inclusief het inleveren van je CV tot en met 8 april. Voor het patissier-examen kan dat tot en met 13 mei.

Meer informatie: www.meestertitel.eu.

Reageer op dit artikel