nieuws

Het gevoel van de bakker bij Jumbo

Nieuws

Jumbo rolt per 1 april een nieuwe broodlijn uit. Het concept krijgt de primeur in de megavestiging in Breda. Intern spreekt Jumbo van een ‘nieuw broodhuis’. Deze formule wordt naar alle vestigingspunten uitgerold.

Het gevoel van de bakker bij Jumbo

De nieuwe lijn gaat ‘Brood met Oorsprong’ heten, en het wordt gepresenteerd als ‘brood met een verhaal.’ Ook verandert het assortiment ‘Goudeerlijk’, dat Jumbo sinds maart 2009 voert. De kwaliteit van de producten is naar eigen zeggen fors verbeterd, net als de verpakking. Die krijgt ook vanaf 1 april een nieuwe uitstraling. Tot nu toe wordt het brood vanuit broodkratten verkocht.

De broodafdeling bij Jumbo Breda is mede ontwikkeld door Bake Five. In het broodhuis op de winkelvloer vindt de gehele productie van Brood met Oorsprong plaats. Dat gaat dus verder dan enkel afbakken. Er wordt gebakken in een grote steenoven. Colette Cloosterman-van Eerd, mede eigenaar van Jumbo zegt tegenover Distrifood: ‘Wanneer je bij onze bakker brood haalt, moet je het gevoel krijgen dat je bij de bakker bent en niet in de supermarkt.’ Jumbo gaat het ambachtelijk karakter benadrukken.

Reageer op dit artikel