nieuws

Friese bakkers ontwikkelen Warchildbroodje

Nieuws

Drie bakkers in Friesland hebben de handen ineen geslagen en samen het Warchildbroodje ontwikkeld. Dit doen bakkers Verloop, Lenes en Boonstra om War Child financieel te steunen.

Friese bakkers ontwikkelen Warchildbroodje

Het War Child-broodje onderscheidt zich door de mocca die is toegevoegd aan het brooddeeg, schrijft de Heerenveense Courant. Het brood is gevuld met suikernibs, walnoten en rozijnen. Het broodje is vanaf maandag 11 maart twee weken lang verkrijgbaar bij de bakkers. Van ieder verkocht broodje gaat een euro naar War Child.

Ontbijt

Ook organiseren de bakkers op zaterdag 23 maart een Groot Heerenveens Ontbijt op het Gemeenteplein in de stad. Van 7.00 tot 10.00 uur kan iedereen een ontbijt kopen voor €5 en daarbij aanwezig zijn bij de start van de live-uitzending van Radio 538. De bakkers hopen 538 broodjes te verkopen, de volledige opbrengst gaat naar War Child.

538 voor War Child

In de week van 22 tot en met 29 maart zet Radio 538 zich in voor War Child. Het is de derde keer dat de radiozender dit doet. In deze week rijdt de 538 studiotruck door het hele land en de opbrengst gaat dit jaar naar oorlogskinderen die er alleen voor staan.

Reageer op dit artikel