nieuws

Frank van Haarlem wint Prima Blanca Award

Nieuws

Frank van Haarlem, werkzaam bij George Vis in Noordwijk, heeft gisteren op de Bakkersvak de Prima Blanca Award gewonnen. De tweede prijs ging naar Niek van Waarde, werkzaam bij Echte Bakker Bleumink in Stellendam.

Frank van Haarlem wint Prima Blanca Award

De vakjury, het Nederlands Patisserie Team, heeft  de inzendingen beoordeeld op onder meer uiterlijk en opbouw. De ‘White Pearl’ van Van Haarlem (rechts op foto) is volgens de jury een taart met een strakke witte buitenkant en chique versiering, waaronder een smakelijk schouwspel van onder meer cranberry, chocolade en vanille. De White Pearl is ‘verrassend en visueel overdonderend’, zo oordeelde de jury.

De jury was ook onder de indruk van de originele insteek van Niek van Waarde. ‘Gateau Petit-dejeuner brengt de beleving van een Frans ontbijt en is een feestelijke, smaakvolle creatie’, aldus de jury. ‘De smaken en structuren van een Frans ontbijt wilde ik laten terugkomen in mijn taartje’, aldus de maker. De uitreiking van de Debic Prima Blanca Award 2013 vond plaats op Bakkersvak in Rosmalen.

 


Meer over de Prima Blanca Award in Bakkerswereld van 29 maart.

Reageer op dit artikel