nieuws

De Diamanten Ring uit Delft Leukste Bakker van Nederland

Nieuws

Banketbakkerij De Diamanten Ring in Delft is zondagmiddag in Autotron Rosmalen uitgeroepen tot Leukste Bakker van Nederland. Het is de eerste keer dat deze verkiezing is gehouden.

De Diamanten Ring uit Delft Leukste Bakker van Nederland

Eigenaren Adriaan Pieter en Henny Bruggeman van Brood- en Banketbakkerij De Diamanten Ring in Delft hadden absoluut niet gerekend op winst. Ze benadrukken dat de overwinning samen met klanten is bereikt. ‘Zoiets kun je alleen bereiken als je met je klandizie een band opbouwt. Zij hebben ons goed geholpen. Daarom hebben wij alle klanten die op ons gestemd hebben (974, red.) een ballon cadeau gegeven. Daarnaast zijn we samen met velen van hen koffie gaan drinken in een naburige horecagelegenheid’, aldus Adriaan Pieter Bruggeman kort na de uitreiking.

De winnende bakker mag met zijn vrouw drie dagen op reis naar Istanbul. Als gimmick mogen ze bovendien hun specialiteit serveren aan boord van het vliegtuig. ‘Hoe we dat gaan doen moet ik nog even zien, ik heb vliegangst’, lacht Bruggeman in de hal waar ook de tweede Bakkersvak vandaag en morgen wordt gehouden.

De eerste verkiezing van de Leukste Bakker van Nederland vond plaats van 25 oktober 2012 tot en met 31 januari 2013 in alle 415 gemeenten van Nederland. Daarna volgde de provincieronde van 1 februari tot en met 28 februari 2013 waarin alle gemeentewinnaars streden om de provinciale titels. De winnaars van de provinciale titels zijn ook op Bakkervak bekendgemaakt (onderstaand alle uitslagen). Iedereen mocht per e-mailadres maximaal één stem uitbrengen. Bij het uitbrengen van een stem werd een beoordeling gevraagd voor vijf criteria: sfeer, productaanbod, service, klantvriendelijkheid en de  prijs-kwaliteitverhouding (cijfers tussen 1-10). Via de verkiezing werd €992 ingezameld voor KiKa, dat zich inzet in de strijd tegen kinderkanker.
De organisatie van de verkiezing was in handen van Vote Company, specialist in de ontwikkeling en realisatie van verkiezingsconcepten.

Klik hier voor de volledige uitslag en de uitslagen per provincie

Een verslag van de verkiezing en een beursverslag van Bakkersvak is terug te lezen in Bakkerswereld van 29 maart.

Reageer op dit artikel