nieuws

‘Sms-alarm beschermt winkelier

Nieuws

‘Sms-alarm beschermt winkelier

Een sms-alarm bij haperende geldstortmachines moet winkeliers beschermen wanneer zij hun dagomzet naar de bank brengen. Door regelmatige storingen van de stortmachines moeten zij vaak onverwacht met soms duizenden euro’s bij de hand, uitwijken naar nabijgelegen filialen.

Als de winkeliers moeten uitwijken naar andere filialen, brengt dat veel risico’s met zich mee,  stellen MKB Nederland en brancheorganisatie CWB-Mitex. De organisaties willen dat banken het systeem landelijk uitrollen, schrijft RetailNews naar aanleiding van een artikel in De Telegraaf.

Het idee is een initiatief van modewinkelier Henk Grifhorst in Amsterdam. Hij stelde zijn bank voor om winkeliers met een zakelijke rekening bij de bank een sms te sturen wanneer de stortmachine hapert en bij welk filiaal ze wel terecht kunnen. ‘Zo hoeven wij niet onnodig lang met dat geld de straat op’, stelt Grifhorst.

Detailhandel Nederland betwijfelt of het ‘sympathieke’ idee waterdicht is. ‘Als een winkelier met een sms’je kan dwingen de omzet bij zich te houden en op te sparen, dan zou dat de onveiligheid alleen maar vergoten. Maar bovenal: winkeliers betalen flink om te kunnen storten, de banken moeten gewoon zorgen dat het werkt!’

Reageer op dit artikel