nieuws

Pinguïn-petitfourtjes helpen Blijdorp

Nieuws

De Rotterdamse Diergaarde Blijdorp komt 1,2 miljoen euro tekort, en krijgt nu hulp uit onverwachte hoek. Bakker Louis van der Krogt bakt speciale pinguïn-petitfourtjes om de dierentuin te helpen.

Pinguïn-petitfourtjes helpen Blijdorp
RTV Rijnmond

De pinguïns-petitfourtjes van amandelkoekjes, crème en chocola, worden verkocht voor een euro per stuk, en eind mei draagt de bakker daarvan de helft af aan Blijdorp. Chef-kok Marcel van Zomeren van restaurant In Den Rustwat (IDRW) bestelde meteen een lading van de lekkernij voor bij de koffie in zijn restaurant, meldt Misset Horeca.

Van Zomeren hoorde een item over de actie van de bakker op radio Rijnmond en belde meteen om de pinguïnkoekjes te bestellen. ‘Ik hoop echt dat er veel meer Rotterdamse collega’s, of daarbuiten, deze koekjes bij de koffie willen serveren. We moeten voor eind mei 2,4 miljoen koekjes wegzetten.’

Van der Krogt staat in Rotterdam bekend als de ‘Spartabakker’. Eerder bakte hij al koekjes en taarten voor de Rotterdamse voetbalclub.

Reageer op dit artikel