nieuws

Kay Lommen wint Gouden Ijscreatie met Sweet Kkis

Nieuws

Kay Lommen van IJssalon Clevers uit Grubbenvorst heeft tijdens de IJsVak 2013 ‘De Gouden Ijscreatie 2013’ in de wacht gesleept. Hij won deze prijs met zijn creatie Sweet Kkis.

Kay Lommen wint Gouden Ijscreatie met Sweet Kkis
Ron Jansen

Aan de wedstrijd om de Gouden IJscreatie deden dit jaar twintig ambachtelijke ijsbereiders mee. De deelnemers kregen de opdracht om in zes minuten vier identieke ijscreaties, met minimaal drie ijssmaken, neer te zetten. Het vanille-ijs dat de deelnemers in de strijd om de ‘Gouden IJsspatel 2013’ moesten maken, moest hierin verwerkt zijn.

Kay Lommen ging er met de eerste prijs vandoor dankzij zijn creatie Sweet Kkis. Tweede werd Marjo Janssen van Florence uit Nederweert. De derde plaats was voor Annemiek Folmer van De Parel in Putten.

Gouden IJsspatel

Ambachtelijk ijsbereider Jaap van Beem van Martino’s Ijs uit Rhenen, heeft de Gouden IJsspatel ontvangen voor zijn vanille-ijs. Hiermee heeft Jaap van Beem laten zien het vak van ambachtelijk ijsbereider volledig in de vingers te hebben. Op de tweede plek eindigde Ed Verwoerd van ijssalon Ijsblauw uit Blauwe stad en de derde plek was voor Nouria Monserrat Perez Villa Fane van IJssalon Patagonias uit Amstelveen.

IJssalon van het Jaar

Op de IJsvak zijn tevens de genomineerden voor de verkiezing IJssalon van het jaar bekend gemaakt.
Deze zijn:
– IJssalon Florende te Nederweert
– Huupkens IJs te Weert
– IJssalon Clevers te Grubbenvorst
– IJssalon Crusio te Bergen op Zoom
– Van der Poel IJs te Enschede

Tussen 11 en 23 maart zullen alle genomineerde bedrijven beoordeeld gaan worden op de toepassing van de hygiënische aspecten, klantvriendelijkheid en communicatie binnen hun bedrijf. Op maandag 25 maart 2013, de eerste dag van de Week van het Ambachtelijk IJs, zal op het IJscentrum in Wageningen, de bekendmaking plaatsvinden van de IJssalon van het Jaar 2013.

Reageer op dit artikel