nieuws

Inschrijving Gouden Gard 2013 geopend

Nieuws

Voor jonge patisserietalenten is het mogelijk om zich nu in te schrijven voor de Gouden Gard en de Talentenprijs. Op 8 oktober treden zij weer tegen elkaar in het strijdperk.

Inschrijving Gouden Gard 2013 geopend

Kandidaten die zich willen inschrijven, dienen een opleiding bakkerij of horeca niveau 3 of 4 (Gouden Gard) te volgen. Voor de Talentenprijs is niveau 2 voldoende. Kandidaten die nog niet langer dan 18 maanden een diploma hebben mogen ook mee doen. De wedstrijd om de Gouden Gard staat open voor maximaal 16 deelnemers, voor de Talentenprijs staat dit aantal op maximaal 35.

Deelnemersbijeenkomst

Op maandag 22 april is er vanaf 11 uur in Den Haag een speciale deelnemersbijeenkomst. Dan zullen patissiers Hidde de  Brabander en Hans Tros uitleggen op welke manier de kandidaten zich het beste kunnen voorbereiden op de wedstrijd.

Eigen thema

Kandidaten doen aan de wedstrijden mee aan de hand van een eigen gekozen thema. Voor de Gouden Gard moeten ter plaatse binnen zeven uur een showstuk worden opgebouwd en twee identieke desserttaarten, drie soorten friandises, twee soorten bonbons en marsepeinfiguren worden gemaakt. Voor de Talentenprijs leveren de deelnemers twee identieke desserttaarten op de wedstrijddag in, vergezeld van een beschrijving en receptuur.

Aanmelding

Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 12 juli 2013 via mail: info@goudengard.nl. Het inschrijfformulier en de wedstrijdvoorwaarden voor 2013 zijn te downloaden via www.goudengard.nl.

Reageer op dit artikel