nieuws

Gestolen gouden koek is terecht

Nieuws

Gestolen gouden koek is terecht
MSN.com

De gouden koek van de Duitse koekenbakkerij Bahlsen is teruggevonden. Vorige week werd deze van de gevel van de bakkerij ontvreemd, dinsdag 5 februari hing hij met een rode strik om de hals van het Saksenros-monument voor de universiteit in Hannover.

De politie kreeg ’s ochtends om acht uur een telefoontje dat de koek aan het monument hing. Wie de beller is, is niet bekend. Het is echter nog niet helemaal zeker dat het daadwerkelijk om de gestolen koek van de bakkerij gaat, dat is de politie nog aan het uitzoeken, meldt de NOS. De brandweer heeft de koek van het monument gehaald, hij hing op vijf meter hoogte.

De koek, met een gewicht van twintig kilo, verdween een week geleden van de gevel van de bakkerij. Niet lang daarna schreef de dief een brief aan de krant in Hannover dat hij de koek gegijzeld had. Hij zou hem pas teruggeven als de bakker gratis chocoladekoekjes zou bakken voor zieke kinderen. Gisteren kreeg de krant een tweede brief: de dief zou de koek snel teruggeven omdat de bakkerij had beloofd dat ze 52.000 pakken koekjes zouden uitdelen aan sociale instellingen.

Reageer op dit artikel