nieuws

CSM-donuts met minder vet

Nieuws

CSM heeft een methode ontwikkeld om het vet in donuts te reduceren met 40 procent. Het bedrijf realiseert de reductie door het deeg te besproeien met kokend vet en dit vervolgens te bakken.

CSM-donuts met minder vet

Het nieuwe productieproces gebeurt onder speciale omstandigheden, waarbij gebruik wordt gemaakt van een ‘botsing’ tussen hete lucht en infraroodstraling. CSM heeft patent op de methode aangevraagd. CSM is al ruim zes jaar bezig met het ontwikkelen van de methode om het vet in gesuikerde donuts te reduceren. ‘De methode is uniek in de markt’, aldus Kerrie Medlicott, directeur health and wellness bij CSM. ‘Andere producenten hebben ook methodes ontwikkeld om het vet in donuts te reduceren, maar vaak gaat dit ten koste van de kwaliteit. Het gaat juist om de perfecte combinatie van zo min mogelijk vet en geen verlies van smaak.’ CSM verkoopt de donuts aan marktleidende retailers binnen Europa. Het Verenigd Koninkrijk volgt waarschijnlijk in maart dit jaar.

Reageer op dit artikel