nieuws

Belgische bakker gooit brood op straat

Nieuws

Bakker Kris van Calster uit Antwerpen gooide uit frustratie zijn overschot aan brood op straat. Er wordt al maanden aan de weg gewerkt in de straat waar zijn zaak zit en afgelopen donderdag werd de straat ineens volledig afgesloten. ‘Ik moest toch iets.

Belgische bakker gooit brood op straat

De wegwerkzaamheden zijn een ramp voor lokale ondernemers, zoals bakkerij Kris. ‘Donderdag bleef de straat een hele dag lang afgesloten, waardoor ik met ruim 200 pistolets en heel wat broden bleef zitten.’ Uit frustratie gooide Kris zijn broden op straat.

‘Eerst was ik van plan om één grote berg te vormen’, zegt hij in het Nieuwsblad. ‘Maar dan besefte ik dat zo’n initiatief heel wat ratten zou aantrekken, wat nadelig zou zijn voor de buurt.’ Daarom smeet Kris de broden toch maar in de vuilbak. ‘Het was een emotionele reactie, maar ik had niet goed nagedacht over de gevolgen’, zegt hij. Als het niet voor de buurt was, had Kris de broden niet weggehaald. ‘Ik wil immers een duidelijk statement maken’, zegt hij. ‘Voor de ondernemers hier is het de laatste tijd vechten om te overleven.’

Als Kris de huur van zijn pand, zijn elektriciteit en zijn personeelslid blijft betalen, schiet er voor hem niets meer over. ‘Tegenwoordig krijgen we soms maar 65 klanten over de vloer op een hele dag’, zucht hij. ‘Daar kan je moeilijk je brood mee verdienen.’ Hoewel Kris al minder broden bakt dan voor de werken, heeft hij er aan het einde van de dag vaak nog 60 over. ‘Niet alleen een financiële ramp, maar ook geweldig jammer’, vindt Kris.

Reageer op dit artikel