nieuws

Banenverlies bij Delfts Brood

Nieuws

Bakkerij Delfts Brood heeft faillissement aangevraagd voor twee van haar vestigingen. Tweehonderd mensen – zowel vaste krachten als uitzendkrachten – raken daardoor hun baan kwijt, meldt FNV Bondgenoten.

Banenverlies bij Delfts Brood

Voornaamste oorzaak van de problemen van de bakkerij is volgens FNV de weigering van grootste afnemer Lidl om een prijsverhoging te accepteren. Die prijsverhoging zou nodig zijn om gestegen grondstofprijzen te dekken. Bestuurder Leo van Beekum: ‘De vraag die je kan stellen is ‘Wat wordt de volgende bakkerij die door de prijsdruk van supermarkten het loodje gaat leggen?’. Niet alleen Lidl, maar ook Aldi, Jumbo/C1000, Albert Heijn en Plus sluiten contracten af waardoor bakkerijen nog nauwelijks levensvatbaar blijven.’

Reageer op dit artikel