nieuws

Bakkersstudenten presenteren Euregiobrood

Nieuws

Het Euregiobrood en Euregiogebak zijn een feit. Studenten van het Sophie-Scholl Berufskolleg in Duisburg en Vakschool Wageningen hebben Nederlandse en Duitse ingrediënten gemengd. De nieuwe soorten moeten zowel in Nederland als in Duitsland over de toonbank gaan.

Bakkersstudenten presenteren Euregiobrood

Vakschool Wageningen hield op dinsdag 26 februari een bedrijvendag. Onderwijs, bedrijfsleven en toeleveranciers werden bij elkaar gebracht. De apotheose vormde aan het eind van de dag de presentatie van het Euregiobrood en Euregiobanket in Hotel de Andere Wereld in Wageningen. Een bijzondere samenwerking tussen Nederlandse en Duitse bakkerijstudenten heeft concrete resultaten opgeleverd met een broodsoort en een banketsoort waarvan het de bedoeling is dat ze een jaar lang, in eerste instantie, worden aangeboden in verschillende winkels in Duisburg en Wageningen.

Lees meer over het Euregiobrood en -gebak en de bedrijvendag, in Bakkerswereld van 15 maart.

Reageer op dit artikel