nieuws

Ambachtelijke verjaardagstaart voor Koningin Beatrix

Nieuws

Koningin Beatrix ontving donderdagochtend namens alle Nederlandse ambachtelijke brood- en banketbakkers een bijzondere taart ter gelegenheid van haar 75ste verjaardag. De taart werd vervaardigd en aangeboden op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag door patissier Hidde de Brabander.

Ambachtelijke verjaardagstaart voor Koningin Beatrix

De Koningin vervult als beschermvrouwe een bijzondere rol voor de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV). Jaarlijks ontvangt zij als dank voor haar steun een Moederdagtaart uit handen van jonge talentvolle patissiers die tijdens de prestigieuze vakwedstrijd om de Gouden Gard een bijzondere prestatie hebben neergezet.

Bij de samenstelling van de koninklijke verjaardagstaart is gekozen voor een gelaagde vulling van yuzu (Japanse citrusvrucht), mandarijn, pecannoot en Accla Cress (kruid met de smaak van mandarijnschilletjes ), afgegarneerd met een melkchocolademousse, op een bodem van krokante Bretonse koek en pecannoottyrolienne. Voor een majestueuze uitstraling is de taart voorzien van een chocoladedecor met bladgoud en Accla Cress en in stijl gedecoreerd met oranje macarons. De Brabander leidt zijn eigen patisserie, Dreams of Magnolia, in Den Haag, werkt mee aan culinaire presentaties op hoog niveau en mag vele tophorecabedrijven tot zijn vaste klantenkring rekenen.

Reageer op dit artikel