nieuws

Alink gedeeltelijk failliet

Nieuws

Bakkerij Alink in Losser is woensdagmiddag 6 februari door de rechtbank in Almelo failliet verklaard. ’s Avonds werd bekend dat de bakkerij een gedeeltelijke doorstart maakt.

Alink gedeeltelijk failliet

Bakkerij Alink heeft acht winkels in Borne, Enschede, Losser, Overdinkel en Oldenzaal. Er werken enkele tientallen mensen bij de bakkerijzaken. De oorzaak van het faillissement heeft de curator nog niet bekend gemaakt, aldus RTV-Oost. Slechts enkele uren later werd bekend dat Bakkerij Alink een doorstart in afgeslankte vorm maakt. Vier van de acht winkels zijn vandaag ‘gewoon’ weer open.

Dat is de uitkomst van het gesprek dat eigenaar Jeroen Alink vandaag had met de curator. Het gaat om de winkels in Losser, Borne en twee winkels in Enschede. Of op termijn ook de andere winkels weer opengaan is niet bekend.

Het nieuws over de gedeeltelijke sluiting van bakkerij Alink maakte op de site van RTV Oost veel reacties op. Bakkerij Alink is een oud en bekend bedrijf in de regio.

Reageer op dit artikel