nieuws

Vlaamsch Broodhuys: borrel bij de bakker

Nieuws

Bakker Dimitri Roels van het Vlaamsch Broodhuys start in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht met een Vrijdagmiddagborrel, of zoals hij het noemt: een vrijmibro, omdat hij brood als insteek heeft. Voor 10 euro serveert de bakker met roots in de horeca, een buffetje gecombineerd met een goed glas wijn.

Vlaamsch Broodhuys: borrel bij de bakker

Dimitri Roels heeft vier borrels op de agenda gezet voor januari en februari. De eerste heeft al plaatsgevonden in het Bakers Café aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. ‘De sfeer was heel goed. We zijn om half vijf gestart, buffetje met veel broodproducten, soepen, salades, gegrilde boterhammen. Goed glas wijn erbij, muziekje van een dj en gewoon lekker kletsen.’


Roels wil al langer wat doen met avondopenstelling voor zijn Baker’s Cafés. Dit is ook de reden dat hij eerder deze maand van een van zijn Amsterdamse Baker’s Cafés een pop-up restaurant maakte in samenwerking met sterchef Niven Kunz. De borrels en het pop-up restaurant zijn geen voorbereiding voor Dimitri’s eigen restaurant. De bakker die zijn carrière begon als chef-kok vindt dat hij daarvoor te lang uit de keuken is. ‘Ik ben een bakker met veel affiniteit met de horeca. Daar blijft het wel bij.’ Vlaamsch Broodhuys, van ondernemers Dimitri en Diante Roels, heeft acht eigen vestigingen en meer dan 15 shop-in-shops voor verkoop van de eigen producten via derden. Ook de horeca is een goede klant van het Vlaamsch Broodhuys. Roels werkte onder meer in de keuken van Cas Spijkers, van Pierre Wynants van Comme Chez Soi en van Joël Robuchon in Parijs. 

Reageer op dit artikel