nieuws

Vakschool doneert 750 euro voor jubileum Wageningen

Nieuws

De Vakschool Wageningen heeft onlangs een cheque van 750 euro overhandigd aan burgemeester Geert van Rumund. Het is een bijdrage voor de festiviteiten rondom ‘Wageningen 750 jaar stad’.

Vakschool doneert 750 euro voor jubileum Wageningen
De Weekkrant

Het bedrag is opgehaald met  de verkoop van 3000 Wageningen 750-bonbons. Elke verkochte bonbon leverde 25 eurocent op. De bonbon is een idee van kunstenares Lieke Toonen. In het kader van het jubileumjaar kwam zij met het idee om een Wageningen 750-bonbon te maken, schrijft de plaatselijke Weekkrant.

Na hierover gesproken te hebben met brugemeester Van Rumund kwam zij in contact met de Vakschool Wageningen. Samen met docent Martin van Kommer en enkele bakkerijstudenten is er vervolgens een bonbon ontwikkeld.

De bonbons bestaan uit pure slagroom, pure chocolade, karamel en sinaasappel. De verkoop van de bonbon ebeurt bij Bakkerij Stolk in Wageningen.

Reageer op dit artikel