nieuws

Kunstwerk van Overduijn te zien

Nieuws

Kunstwerk van Overduijn te zien

Vanavond is op Nederland één om 19.00 uur in ‘Uw beeld van de Beatrix’ de dtp-er van het Echte Bakkersgilde Joost Overduijn te zien.

Ter ere van de 75ste verjaardag van koningin Beatrix is de NOS op zoek gegaan naar bijzondere portretten van Hare Majesteit. Het gaat om onbekende kunstwerken die zijn gemaakt door het Nederlandse volk. Het gaat hierbij niet alleen om schilderijen, maar om kunstwerken in alle soorten en maten; van etsen en bronzen beelden tot mozaïeken en gedichten. Er is massaal gehoor aan gegeven. Een vakjury koos 75 kunstuitingen die worden tentoongesteld in Paleis Het Loo. Na drie voorselecties is het kunstwerk van Overduijn één van de 75 tentoongestelde objecten.

De echte Bakkers haakte ook in op de troonwisseling met de poster van de kroonsoesen: ‘Ik wil’m

Reageer op dit artikel