nieuws

Jochem Uytdehaage steunt bakkersactie Skate4Air

Nieuws

Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage heeft zondag 20 januari de eerste Skate4Air-cake in ontvangst genomen. Hij kreeg deze uit handen van Arjan Roodenrijs tijdens een Skate4Air-clinic die werd gehouden in Utrecht.

Jochem Uytdehaage steunt bakkersactie Skate4Air

Onder de naam Skate4Air gaan 150 schaatsers, onder leiding van Jochem Uytdehaage, 1 februari a.s. 200 km schaatsen op de Weissensee in Oostenrijk om geld in te zamelen voor de ziekte Cystic Fibrosis (taaislijmziekte of CF).

Mede vanwege zijn persoonlijke betrokkenheid met deze ingrijpende ziekte gaat Meesterbakker Arjan Roodenrijs tijdens deze schaatstocht als vrijwilliger aan de slag en zal Frank van der Krogt, familie van Arjan Roodenrijs, de 200 km schaatsen op de Weissensee. Om hem te sponsoren verkopen de Meesterbakkers in alle winkels Skate4Air-cake, waarvan de opbrengst naar dit goede doel gaat.

Er is veel geld nodig voor het onderzoek naar CF bij kinderen. Een ingrijpende ziekte, waarbij spijsverterings- en ademhalingsproblemen optreden, die steeds erger worden en tot een vroege dood leiden. De ziekte is (vooralsnog) niet te genezen. Onderzoek draagt bij aan een beter en zelfs langer leven van jonge kinderen, die aan deze erfelijke ziekte lijden.

De kruidencake is van 21 januari tot en met 2 februari te koop bij alle Meesterbakkers, voor €2,95. Meesterbakker Roodenrijs doneert de volledige opbrengst van de cakes aan Skate4Air.

Reageer op dit artikel