nieuws

De Nationale Vezelweken van start

Nieuws

De Nationale Vezelweken van start

De Nationale Vezelweken gaan zaterdag 26 januari van start. Ongeveer 90 procent van de Nederlandse bevolking krijgt te weinig vezelf binnen. Om de consument bewust te maken van het belang van vezels, organiseren de bakkers van 26 januari tot en met 9 februari de Vezelweken.

Vezels zitten in groente, fruit en brood en zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering. Dit belang wordt ook onderstreept door de Maag Lever Darm Stichting, die dit jaar de Nationale Vezelweken weer ondersteunen. In het dagelijkse voedingspatroon is brood een essentiële leverancier van vezels. Als vezelspecialisten vertellen de ambachtelijke bakkers in ons land precies in welke broden de meeste vezels zitten. Zo wordt het voor de consument een stuk makkelijker om meer vezels binnen krijgen.

Winkelwedstrijd

Winkeldames kunnen meedoen met de winkelwedstrijd en voor hun team een parfumeriebon winnen t.w.v. € 250,-. Om deze prijs te winnen, kunnen zij een foto maken van de aangeklede winkel en deze plaatsen op de facebook-pagina van De Nationale Vezelweken. Consumenten kunnen de foto ‘liken’ en de winkel met de meeste ‘likes/vind ik leuk’ ontvangt de titel ‘Meest vezelrijke winkel van Nederland’.

Reageer op dit artikel