nieuws

C1000 komt met speciaal brood voor kinderen

Nieuws

C1000 komt met speciaal brood voor kinderen

C1000 lanceert een brood dat speciaal gericht is op kinderen. Het brood wordt geïntroduceerd onder de naam Fred & Ed Dubbelbrood.

Als echte gezinsformule start C1000 met de verkoop van dit brood in de verwachting dat het kinderen daarmee op een speelse manier leert om bruin brood te eten, meldt Distrifood.

Onderzoek

Onderzoek wijst uit dat kinderen die ’s ochtends ontbijten minder kans hebben om obees te worden. Veel kinderen vinden bruin brood echter niet lekker en om die reden komen Bake Five en C1000 nu met Fred&Ed Dubbelbrood. Het nieuwe brood bestaat uit boterhammen met een donkere en een lichte helft. Het is verkrijgbaar in twee varianten: één met de smaken wit en bruin en één met de smaken maïs en donker meergranen.

Food Sense

Fred&Ed Dubbelbrood is de resultante van een intensieve samenwerking tussen Bake Five en Food Sense voor de ontwikkeling van kinderproducten. ‘Fred&Ed Dubbelbrood leert kinderen op een speelse manier om naast wit ook bruin brood te eten. De bekende Fred&Ed characters spreken erg aan bij kinderen en verhogen de fun aan tafel. We zijn erg blij dat C1000 hier als echte gezinsformule als eerste mee aan de slag gaat’, verduidelijkt Ivo van Dijkhuizen, Marketeer bij Bake Five.

Eetpatroon

‘Door deze samenwerking kunnen we brood aan ons Fred&Ed assortiment toevoegen en bijdragen aan een gezond eetpatroon voor kinderen. Middels onze Fred&Ed app kunnen kinderen elke dag de verpakking van het Fred&Ed Dubbelbrood scannen en aan de ontbijttafel een nieuwe Lach van de Dag zien’,  vult Karin Löwik van Food Sense aan. (Bron: Distrifood)

Reageer op dit artikel