nieuws

Bakkersland rondt overeenkomst met Banketbakkerij Wouter de Graaf af

Nieuws

Bakkersland rondt overeenkomst met Banketbakkerij Wouter de Graaf af

Bakkersland heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van de productie van diepvriessnacks. Banketbakkerij Wouter de Graaf wordt de nieuwe eigenaar van deze activiteit. Eind november werd voor deze verkoop al een principeovereenkomst gesloten.

Met deze verkoop geeft Bakkersland verdere invulling aan de uitvoering van de strategie. Een speerpunt van de strategie is de focus op het ontwikkelen, produceren en vermarkten van dagvers gebak en brood en afbakbrood. Nadat eind 2012 MultiVlaai aan Hermans Investments B.V. werd verkocht en Dutch Bakery B.V. de productie van thuisafbak worsten- en saucijzenbroodjes overnam, zal Bakkersland met de verkoop van de productie van diepvriessnacks gefocust zijn op die activiteiten waarin de onderneming een sterke marktpositie heeft en op de lange termijn groeikansen ziet.

Impuls voor verdere groei

‘Op de markt van diepvriessnacks is de prijs vaak leidend. Bakkersland ziet daarbij, evenals bij thuisafbaksnacks, onvoldoende mogelijkheden om waarde te creëren. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat deze activiteit bij Banketbakkerij Wouter de Graaf B.V., door de schaalgrootte en specialisatie van deze onderneming, betere kansen heeft om verder te ontwikkelen,’ aldus Eugène Scholten, algemeen directeur van Bakkersland.

Wouter de Graaf

Banketbakkerij Wouter de Graaf is een specialist in zoete en hartige bake-off producten, luxe koek en cake, waarbij kwaliteit en aandacht voor het ambachtelijke karakter van de producten hoog in het vaandel staan. ‘Wij zijn verheugd dat wij de diepvriesproducten van Bakkersland aan ons assortiment kunnen toevoegen en deze zowel in Nederland als internationaal kunnen vermarkten,’ aldus Wouter de Graaf, algemeen directeur van Banketbakkerij Wouter de Graaf B.V.

Reageer op dit artikel