nieuws

Bakkerij Het Bammetje gesloten

Nieuws

Bakkerij Het Bammetje in Rotterdam heeft per 1 januari de deuren moeten sluiten. ‘Een reeks van oorzaken dwong me ertoe’, zegt eigenaar Patrick Langkruis.

Bakkerij Het Bammetje gesloten

In de straat, de Nieuwe Binnenweg, zitten meerdere bakkers volgens Dichtbij. Het Bammetje zat er al vijftien jaar, toen de straat nog uit het slop getrokken moest worden. Een van de oorzaken is de crisis, daardoor raakte het bedrijf een derde van de omzet van levering aan bedrijven kwijt.

De grootste oorzaak is de komst van de ene na de andere bakker in dezelfde straat. Op 260 meter zaten ineens vijf bakkers. Naast Het Bammetje zitten er Koekela en het Vlaamsch Broodhuys. De Coop heeft er een supermarkt met vers brood, de groene traiteur ‘Buiten’ verkoopt biologisch brood en bij Jordy’s wordt zuurdezembrood verkocht. Na de komst van het Vlaamsch Broodhuys ging het helemaal mis: ‘Dat was de nekslag, de omzet in de winkel daalde direct met 15 tot 20 procent’, zegt Langkruis.

Vlaamsch Broodhuys

Eigenaar Dimitri Roels van het Vlaamsch Broodhuys zegt het ‘oprecht jammer’ te vinden dat Het Bammetje dicht is. ‘Een concentratie van gespecialiseerde winkels in dezelfde straat werkt juist positief.’ Roels vermoedt dat het Bammetje al langer  worstelde om het hoofd boven water te houden. ‘Anders sluit je de winkel niet binnen tweeënhalve maand.’

Reageer op dit artikel