nieuws

Prijsuitreiking oliebollenkeuring Echte Bakkersgilde

Nieuws

Prijsuitreiking oliebollenkeuring Echte Bakkersgilde

Martin Nijkamp kreeg op dinsdag 18 november de trofee voor de ‘Beste Oliebollenbakker’ uit handen van Gildemeester Chris Scholtens uitgereikt. Ook Petra en Wilfred Haafs uit Haren en Paul Koenen uit Westervoort ontvingen hun prijs.

Vorige week werd al bekend wie de winnaars waren. Martin Nijkamp was erg blij met de eerste prijs. Hij zet zich ieder jaar maximaal in om van de oliebollen een succes te maken. Al in oktober komen de eerste oliebollen uit de bakkerij. ‘Het is ook nodig om zo vroeg te beginnen,’ zegt Martin. ‘Met dit product krijg je nooit routine omdat je het maar een paar keer per jaar doet.’

Bij Petra en Wilfred Haafs is de stemming wisselend. Teleurstelling dat op een haar na, de eerste plaats gemist is, maar aan de andere kant ook blijdschap dat na een aantal jaren de plaats in de top weer gehaald is. Wilfred: ‘We gaan er in ieder geval een fantastisch oliebollenfeest van maken in Haren.’

In Westervoort stromen de felicitaties al binnen nadat Paul Koenen twitterde dat de derde plaats binnen is. Paul: ‘We willen op zijn minst in de prijzen vallen en dat is gelukt. Volgend jaar gaan we weer voor de eerste plaats.’

Reageer op dit artikel