nieuws

Oud brood vermengen met nieuw brood

Nieuws

Oud brood vermengen met nieuw brood

Ongeveer 10 procent van de geproduceerde broden wordt niet verkocht. Door het dagoude brood te verwerken in nieuw brood kan minstens 5 procent van de grondstoffen (o.a. meel) worden bespaard.

Dat is de overtuiging van de Nationale DenkTank 2012 die deze week 23 oplossingen presenteerde voor het verduurzamen van de voedselketen. Meer inzicht in de herkomst van ingrediënten, het beter benutten van afval- en reststromen en de consument beter in staat stellen om duurzamere keuzes te maken, staan daarbij centraal.Broodwinners


Om voedselverspilling te voorkomen introduceert de DenkTank onder meer de workshop ‘Broodwinners’. Ongeveer 10 procent van de geproduceerde broden wordt niet verkocht. De workshop ‘Broodwinners’ moet bakkers overtuigen van nieuwe technieken die tonen dat er verschillende manieren zijn om broodverspilling tegen te gaan. Door het dagoude brood te verwerken in nieuw brood kan minstens 5 procent van de grondstoffen (o.a. meel) worden bespaard.


Het DenkTank team, bestaande uit 21 talentvolle academici, heeft gedurende vier maanden gezocht naar duurzame oplossingen in de voedselketen, van boer tot voedselindustrie tot consument, en van afvalstroom tot nieuwe grondstof.

Reageer op dit artikel