nieuws

Olink schiet raak met topbol

Nieuws

Olink schiet raak met topbol
Pim Ras/AD

De volledige uitslag van de AD oliebollentest 2012 is bekend. Bakkerij Olink uit Maarssen bakt de beste bol en eindigt met een tien op de eerste plaats.

De jury over de winnende oliebol: ‘Olink schiet raak met topbol. Alleen maar complimenten van de jury. Superlatieven schieten te kort. Een oliebol waar je van blijft eten. Sterker nog, je neemt een tweede.’

Top 10

1. Bakkerij Olink – Maarssen – 10
2. Richard Visser’s Gebakkraam – Rotterdam -9,5
3. Hollandse Gebakkraam Dennis Smit – Ouderkerk a/s Amstel – 9
4. Echte Bakker Vliegendehond – Wolvega – 9
5. Gebackerij van Dongen – Made – 9
6. Oud Hollandsche Gebakkraam Veldmeijer – Hendrik Ido Ambacht – 9
7. Dutch Bakery – Volendam – 8,5
8. Ambachtelijke Bakkerij Eshuis – Moerkapelle – 8,5
9. Bakkerij Brokking – Ijsselstein – 8,5
10. De Bakkers Lamers – Heesch – 8,5

Reacties

Richard Visser (2e): ‘Ik hoefde niet per se opnieuw te winnen, maar wilde wel hoog eindigen. Dat is gelukt. Hier spreekt een tevreden man.’ Van Dongen (5e): ‘Het wachten op de uitslag na het bezoek van de onbekende shopper is erg leuk, spannend, zenuwslopend en zorg voor hartkloppingen. We  zijn dan ook superblij met het resultaat’. Eshuis (8e): ‘Een kroon op ons werk, maar bovenal een zegen van God.’ De Bakkers Lamers (10e): ‘Wat zijn wij blij, wat zijn we trots. Wat een geweldig gevoel om er weer bij te zitten.’

Slechtste bol

De allerslechtste oliebol kocht het AD bij Hollandsche Gebakkraam H.J. Bakker in Haarlem. Deze bol krijgt het cijfer 0. De eindconclusie van het smaakpanel luidt: ‘Grauw van binnen, niet gaar en niet te eten. Olie waarin wordt gebakken is zwaar verontreinigd. Een kraam waar een weldenkend mens met een grote boog omheen loopt. Wegwezen hier!’

Reageer op dit artikel