nieuws

NBOV wil marktaandeel bakker terugwinnen

Nieuws

NBOV wil marktaandeel bakker terugwinnen

Om verder verlies van het marktaandeel van de bakker te stoppen of zelfs terug te winnen heeft de NBOV voor haar leden samen met het Bakery Institute een vierdaagse training ontwikkeld die terug gaat naar de basis van het broodbakken.

Veel ambachtelijke bakkers weten zich onvoldoende te onderscheiden van de supermarkt met als gevolg dat het marktaandeel van de ambachtelijke bakkerswinkel, bij gebrek aan authenticiteit, is gedaald tot zo’n 17 %. ‘Een treurige ontwikkeling, maar wel de harde realiteit,’ meldt de NBOV die het tijd vindt voor actie. ‘Wereldkampioen en Europees kampioen broodbakken François Brandt zal tijdens speciaal opgezette trainingen deelnemers onderdompelen in een andere manier van denken en werken.’


Inschrijven

De training ‘Terug naar de basis’ (theorie en praktijk) wordt in 2013 vier keer georganiseerd: 11 t/m 14 februari, 18 t/m 21 maart, 30 september t/m 3 oktober en 7 t/m 10 oktober. De training kost normaal € 1.050,-. NBOV-leden krijgen korting en betalen € 850,-. Inschrijven is mogelijk via nbov.nl of via 0182 – 69 30 30. Hier is ook meer informatie te verkrijgen over de verschillende programmaonderdelen. Per groep kunnen maximaal 8 ondernemers deelnemen.


Campagne

De training maakt deel uit van een totaalcampagne ‘Terug naar de basis’ waarmee de NBOV vanaf 2013 start. Hiermee wil zij het belang van het ambacht onderstrepen en handvatten aanreiken, waarmee de ambachtelijke bakker zich beter kan onderscheiden en het verschil kan maken naar zijn klanten.

Reageer op dit artikel