nieuws

Historie Dobla vastgelegd in museum

Nieuws

Historie Dobla vastgelegd in museum

Het Dobla Museum in Alkmaar is vrijdag geopend door de oudste medewerker van Dobla, Sjaak Schoon.

In dit museum kunnen liefhebbers een wandeling langs de rijke historie van Dobla maken. Het museum bevindt zich boven de Dobla Store (Mient 2, Alkmaar). Van de oprichting van de bakkerij door de heer Dontje en mevrouw Blank in de jaren 50 tot de opening van de Dobla Pacific Pastry Academy in Vungh Tau (Vietnam) in 2011, alles komt aan de orde. Dobla behoort inmiddels tot de top op het gebied van chocoladedecoraties voor de professionele internationale foodindustrie, bakkerij- en foodservice branche. Dobla heeft meer dan 250 medewerkers in 4 landen namelijk USA, België, Vietnam en Nederland. Geïnteresseerden kunnen onder het genot van een kopje koffie en een gebakje de historie van Dobla bekijken. De dames in de Dobla Store vertellen graag meer over Dobla en haar geschiedenis.
Het museum is tijdens openingstijden van de winkel vrij toegankelijk. De openingstijden van de Dobla Store, Mient 2, Alkmaar zijn: dinsdag t/m vrijdag 9:00 -17:30 en op zaterdag van 09:00-17:00.

Reageer op dit artikel