nieuws

Fred Voskuil volgt Jan Erik Barendsen op

Nieuws

Fred Voskuil volgt Jan Erik Barendsen op

Na ruim 30 jaar nam Jan Erik Barendsen zaterdag 15 december afscheid van het Nederlands Bakkerij Museum te Hattem. Hij wordt opgevolgd door Fred Voskuil.

Het museum is door zijn vader opgezet en door Jan Erik Barendsen (r) voortgezet. Voor het museum een bijzonder moment, omdat het voortgekomen is uit de persoonlijke verzameling van de familie Barendsen. Fred Voskuil (l) maakt al 25 jaar, eerst als vrijwilliger, deel uit van het museum. Hij volgt Barendsen op als directeur. Op de afscheidsbijeenkomst hield Voskuil een zeer persoonlijke, met veel humor doorspekte afscheidstoespraak, die hij afsloot met de woorden: ‘Hij wilde een zelfstandig, onafhankelijk en uniek museum, een Nederlands museum met toekomst. Dat is je gelukt.’


Voorzitter van het Stichtingsbestuur Bert Kolkman moest wennen aan het besluit van Jan Erik Barendsen, die een boot heeft gekocht waarmee hij verschillende culturele bijeenkomsten wil organiseren en een hotel in wil onderbrengen. ‘Ook dat is een plan met lef en visie’, aldus Kolkman. Secretaris-penningmeester Joop van der Krabben zei dat het  museum van Jan Erik Barendsen  afscheid neemt van de Barendsen-invloed. ‘De manier waarop jij met honing en altijd zonder venijn de meest moeilijke beslissingen nam en op onnavolgbare wijze de subsidies en sponsorbijdragen vergaarden heeft altijd veel indruk gemaakt.’In het januarinummer van Bakkerswereld een verslag van het afscheid van Jan Erik Barendsen.

 

Reageer op dit artikel