nieuws

Bakkersland rondt verkoop snacktak af

Nieuws

Bakkersland rondt verkoop snacktak af

Bakkersland heeft de verkoopovereenkomst met Dutch Bakery B.V. afgerond. Daarmee is overeenstemming bereikt over de verkoop van de productie van thuisafbak worsten- en saucijzenbroodjes.

Met deze verkoop geeft Bakkersland verdere invulling aan de uitvoering van de bedrijfsstrategie. Het bedrijf wil zich focussen op het ontwikkelen, produceren en vermarkten van dagvers gebak, brood en afbakbrood.Thuisafbak worsten- en saucijzenbroodjes zijn voor Bakkersland een nichesegment en Bakkersland ziet er dan ook onvoldoende mogelijkheden in om waarde te creëren. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat deze activiteit beter tot zijn recht komt bij Dutch Bakery’, zegt Eugène Scholten, algemeen directeur van Bakkersland.

‘De thuisafbak worsten- en saucijzenbroodjes van Bakkersland zijn een uitstekende aanvulling op ons assortiment. Met deze overname zijn wij in staat onze toekomstige groeiambities verder gestalte te geven,’ zegt Jefrem Schapendonk, algemeen directeur van Dutch Bakery.

Consequenties

De productielijnen voor de thuisafbak worsten- en saucijzenbroodjes van Bakkersland zullen verplaatst worden van de bakkerij in Tilburg Oost naar de productielocatie van Dutch Bakery in Waalwijk. Inmiddels is voor alle medewerkers duidelijk of zij overgaan naar Dutch Bakery of naar Bakkersland’s bakkerij in Tilburg West. De bakkerij in Tilburg Oost zal op termijn worden gesloten.

Reageer op dit artikel