nieuws

Bakkers gezocht voor promoten vak

Nieuws

Bakkers gezocht voor promoten vak

Stichting Vrienden van de Langste Rollade ter wereld is op zoek naar enkele bakkers die op zondag 23 december het bakkersvak in Haarlem willen promoten.


Die dag wordt door de Stichting Vrienden van de Langste Rollade ter Wereld, namens de ambachtelijke slagers van Nederland, een 150 meter lange rollade met de hand geknoopt. Zo’n 45 oud-slagers, SVO-vakleraren, KNS-medewerkers en andere vrijwilligers helpen eraan mee.
Initiatiefnemer Ben van den Berg van Postma Vleeswaren in Haarlem wil er een groot ambachtsfeest van maken. Er komt een molenaar, maar Van den Berg zoekt nog enkele ex-bakkers of vakleraren die het bakkersvak willen promoten. Hij verwacht minimaal 5000 bezoekers.
De 150 meter lange rollade wordt verdeeld in 2200 rollades en aan de voedselbanken aangeboden. Bakkers kunnen ook een donatie doen op bankrekening ING 61.35.142 van de stichting. ‘Uiteraard zijn wij blij met ieder bedrag’, laat Van den Berg weten. Er zijn op dit moment al een kleine 130 sponsoren. De stichting wil met deze actie €50.000 ophalen en dat bedrag schenken aan het Inloophuis Kennemerland (een huis waar mensen die leven met kanker even binnen kunnen lopen).
Meedoen of meer info: www. delangsterolladeterwereld.nl

Reageer op dit artikel