nieuws

Bakkerijmuseum voert actie bij Unesco

Nieuws

Bakkerijmuseum voert actie bij Unesco

Het Bakkerijmuseum in Medemblik en Het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed proberen het Sinterklaasfeest op de Werelderfgoedlijst voor immaterieel erfgoed te krijgen.

Vorige week donderdag trokken afgevaardigden naar Unesco in Parijs waar ze bij het hoofdkantoor demonstraties verzorgden van onder meer het maken van suikerbeesten, borstplaat en marsepeinfiguren. Ook kreeg Sinterklaas de gelegenheid om te vragen of het feest inderdaad op de lijst geplaatst kan worden (zie foto).

600 afgevaardigden van de VN-organisatie voor Cultuur, de Unesco, waren getuige van de totstandkoming van typisch Hollandse lekkernijen en mogelijk besluiten ze om het Sinterklaasfeest inderdaad de hoogste culturele status te geven.

Reageer op dit artikel