nieuws

Bakkerij Olink wint AD Oliebollentest 2012

Nieuws

Bakkerij Olink wint AD Oliebollentest 2012

Bakkerij Olink uit Maarssen maakt de lekkerste oliebollen van Nederland, is gebleken uit de AD Oliebollentest 2012. ‘Smaakt prima’ en ‘mooie knapperige korst’ zijn citaten uit de beoordeling van het testpanel, die de oliebollen van Olink een tien gaven.

Bakker Willy Olink hoorde van zijn winst toen hij net zijn bed had opgezocht, om 2 uur ’s middags. Nog slaapdronken bleek zijn reactie: ‘Nee, nee!! Dit kan toch niet, dit is onmogelijk. Ik krijg kippenvel. Ik sta te rillen over mijn hele lijf. On-ge-loof-lijk!’, schrijft het AD.

‘We hebben ooit een tweede plaats in de test behaald en op grond daarvan kunnen wij wel enigszins vermoeden wat er op ons af gaat komen. Vorig jaar verkochten wij in de laatste week 60.000 oliebollen. Het zou mij niets verbazen als dat er nu 100.000 zijn. Het zal heel hard en onafgebroken werken worden. Zelfs voor het bakken van brood zal op oudejaarsdag geen tijd zijn. Maar wat een feest.’

Bekendmaking

De volledige uitslag wordt morgen, 28 december, gepubliceerd in de papieren versie van het AD en ’s avonds op de website www.ad.nl.Reageer op dit artikel