nieuws

WP-Haton wint zevende Limburg Export Award

Nieuws

WP-Haton wint zevende Limburg Export Award

WP Haton uit Panningen heeft de Limburg Export Award 2012 gewonnen. De producent van bakkerijmachines scoorde volgens de vakjury net iets beter dan de twee overige finalisten: Linssen Yachts uit Maasbracht en Stamicarbon uit Geleen.

De Limburg Export Award is een initiatief van de Export Sociëteit Limburg en werd voor de zevende achtereenvolgende keer uitgereikt. Aan de award is een geldprijs van 10.000 euro verbonden alsmede een sculptuur van de Roermondse kunstenaar Dick van Wijk. De nummers twee en drie ontvangen een voucher voor deelname aan een buitenlandse handelsreis.

WP-Haton produceert sinds 1949 bakkerijmachines, tot eind jaren zeventig uitsluitend voor de binnenlandse markt. Sinds de jaren tachtig legt WP Haton zich toe op industriële bakkerijen en hun complete productielijnen wereldwijd. De onderneming exporteert naar 55 landen en behaalt ruim tachtig procent van de omzet in het buitenland. Er werken 130 mensen. De komende jaren verwacht Haton zijn top-drie positie als toeleverancier aan de industriële bakkerijen te behouden met groei in landen als Zuid-Afrika, India, Brazilië, China en Indonesië. (Bron: Link Magazine)

Reageer op dit artikel