nieuws

Visser bakt beste Weihnachtsstol in Noord-Holland

Nieuws

Visser bakt beste Weihnachtsstol in Noord-Holland

Visser, de Echte Bakker uit Amsterdam heeft de eerste prijs gewonnen bij een Weihnachtsstollenkeuring van Noord-Holland. Bakker Peter Gorter uit Edam werd tweede en Echte Bakker Timmer uit Oudeschild (Texel) eiste de derde plaats op.

Alle Echte Bakkers van Noord-Holland konden hun Weihnachtsstol voorleggen aan de keurmeesters Herald Vugs en Sander Bertens van grondstofleverancier Sonneveld. De stollen werden beoordeeld op vorm, structuur, afwerking, vulling en natuurlijk smaak. ‘De Weihnachtsstol van Visser is een smakelijk uitziende stol met een voortreffelijke malsheid,’ aldus de keurmeesters.

Pim Visser toonde zich niet helemaal verrast. ‘Bij het inleveren van de stol had ik al wel het gevoel dat we een kans maakten,’ vertelt de bakker die zijn zaak aan de Rozengracht heeft. ‘Ik heb natuurlijk gedegen concurrenten in Noord Holland. Deze eerste plaats is echt top.’ Voor het team van Visser is het in deze periode hard werken. Maar deze prijs is een mooi begin van de feestweken voor de bakker. ‘Deze weken zijn heel druk en deze eerste prijs maakt het nog drukker en mooier.’

Reageer op dit artikel