nieuws

Vijf bakkers strijden nog om Limburgse titel

Nieuws

Vijf bakkers strijden nog om Limburgse titel

De ‘strijd der titanen’ van de Echte Bakkers van Limburg hebben verschillende winnaars opgeleverd.

De vakjury kende de eerste prijzen toe aan Derix uit Horst voor zijn speculaas  en meergranenbrood, Ewals uit Tegelen voor zijn abrikozenvlaai, Gommans uit Sevenum voor zijn amandelstaaf, Hagedoren uit Hoensbroek voor zijn kerststol  en Dieteren uit Maasbracht voor zijn harde broodjes. De twee eerste prijzen van de consumentenjury waren voor Fleuren uit Maasniel met de abrikozenvlaai en kerststol.

Derix, Gommans, Snijders (Stramroy), Koolen (Ell) en Dieteren strijden op 12 december om de titel ‘Beste Echte Bakker van Limburg’. Daarbij tellen ook de punten van deze keuring en die van de NBC broodcontrole mee. De uitslag hiervan wordt in januari bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel