nieuws

Toekomst Bolletje onzeker

Nieuws

Toekomst Bolletje onzeker

De toekomst van beschuitproducent Bolletje is onzeker en de spanning daarover loopt op. Het bedrijf maakt bijna geen winst meer, er zijn hoge schulden en de top van het bedrijf uit Almelo wisselde de laatste jaren meermalen.

Dat blijkt uit een onderzoek van weekblad Elsevier naar de ontwikkelingen bij het bij consumenten geliefde merk.

Overname

Zo stapten de algemeen directeur en voltallige raad van commissarissen afgelopen mei op vanwege een verschil van mening met de enige aandeelhouder, de familie Ter Beek, die Bolletje 145 jaar geleden oprichtte.

De redding voor Bolletje zou een overname door Continental Bakeries zijn. Dat is een grote speler op de Europese koekjes- en beschuitmarkt en bekend van merken als Haust en Bussink. Maar of dat gaat gebeuren, is al een jaar onzeker.

Exportcijfers

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) onderzoekt de kwestie en heeft nog steeds geen toestemming gegeven. De toezichthouder liet weten afgelopen zomer uitgebreider onderzoek te willen doen: het heeft grote bedenkingen en vreest dat door de overname een te dominante partij op de markt van beschuit en ontbijtkoek ontstaat.

Bolletje zelf houdt vol dat het weer goed gaat met het bedrijf. De omzet op de Nederlandse markt is volgens een persbericht van vandaag dit jaar met 6 procent gestegen.

Reageer op dit artikel