nieuws

Superpepernoot als wereldrecord

Nieuws

Superpepernoot als wereldrecord
Richard Mouw (Telegraaf)

Leerlingen van de Hogeschool van Amsterdam hebben de grootste pepernoot ter wereld gebakken. De pepernoot meet twee bij twee meter en is met behulp van Fred Tiggelman, eigenaar van bakkerij Hartog in Amsterdam, gemaakt.

In vier delen ging het gevaarte de oven in, waarna het vandaag door de bakker aan elkaar zal worden gekoppeld, schrijft De Telegraaf. Tiggelman: ‘Hoe ik dat precies ga doen weet ik nog niet. Maar ik denk dat het met eiwit en poedersuiker gaat lukken’.

De studenten hopen met de pepernoot in het Guiness Book of Records te komen. ‘Hoe we pepernoot in het Engels moesten zeggen, wisten we niet, dus we hebben het maar uitgelegd als een heel groot koekje voor de feestdag.’

Woensdag 28 november zullen de studenten die de stunt bedachten, de noot weer moeten breken om deze in delen in een partytent voor de bakkerszaak te verkopen. De opbrengst gaat naar de Sinterklaasbank, die er voor zorgt dat ook de kinderen uit arme gezinnen op 5 december een pakje ontvangen.
Bekijk een video van Het Parool over de superpepernoot

Reageer op dit artikel