nieuws

Say Cheese!’ Lekkerste Lunchroombroodje

Nieuws

Say Cheese!’ Lekkerste Lunchroombroodje

Het broodje ‘Say Cheese!’ van lunchroom ‘T Stief Kwartierke uit Breda is het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2012. De jury van vakblad Lunchroom kende aan het broodje van Jurgen de Ruijter de meeste punten toe.

De Say Cheese! bestaat uit een drietal gevulde mueslibolletjes. Eén bolletje is belegd met door Gandaham omwikkelde Gorgonzola, één bolletje heeft mozzarella en abrikoos en de derde wat geitenkaas waar spek omheen is gewikkeld. In de mueslibolletjes zit een frisse salade van mesclun, komkommer, preiringen en druiven. Naast originaliteit en presentatie blinkt de Say Cheese! uit in smaak. Doordat de kazen zeer goed zijn gedoseerd, blijft het een fris en licht broodgerecht. Uit het jurycommentaar: ‘Drie keer verschillend belegd maar met onderlinge samenhang en opvallende presentatie’.

De overige kanshebbers waren in willekeurige volgorde: Vliegende Hollander van Petra van Stijn (Vé Békery Broodjes & Zo, Arnhem), Prego’s parel van Cris Mosch (Lunchroom Prego, Alkmaar), Sandwich Smaak van Anielka Menner (Smaak, Rijen) en de Javaanse kipsatéwrap van Ed Vischschraper (Bijenkorf Den Haag, Den Haag).

Reageer op dit artikel