nieuws

René Vermeij bakt beste amandelstaaf

Nieuws

René Vermeij bakt beste amandelstaaf

Bij de landelijke Roomboter Amandelstaafkeuring van het Echte Bakkersgilde heeft René Vermeij van Echte Bakker Vermeij uit Kampen de eerste prijs gewonnen.

Echte Bakker Mol uit Schoorl werd tweede en de derde plaats is voor John Treur uit Oudewater.

De winnende roomboteramandelstaaf van René Vermeij scoorde op drie van de tien onderdelen uitmuntend. Vooral de bakaard, de structuur en smaak sprongen eruit. Een prachtig resultaat voor zo’n banketproduct. ‘Wij waren vooral onder de indruk van de bakaard,’ aldus Gildemeester Chris Scholtens. ‘De bladerende werking was uitzonderlijk goed.’

In totaal hebben 77 bakkers gestreden om de titel. De jury was onder de indruk van het hoge niveau van de inzendingen. Opvallend was dat steeds meer bakkers kiezen voor een grove amandelspijs, waardoor de amandelsmaak nog beter tot zijn recht komt. Vijfenzestig bakkers zijn met vier of vijf sterren bekroond.

Op maandag 19 november worden de prijzen officieel overhandigd aan de winnaars.

Reageer op dit artikel