nieuws

Proefbakken met Zeeuwse Vlegel

Nieuws

Proefbakken met Zeeuwse Vlegel

Veertien bakkerijstudenten van het Scalda College voor Brood en Banket te Middelburg (het vroegere ROC) hebben een dag lang een Zeeuws Vlegel-programma uitgevoerd (van akker tot bakker) onder leiding van bakkerijdocent Abbing en productmanager Zeeuwse Vlegel Jan Koeman.

De studenten hebben kennis gemaakt met alle aspecten van een succesvol streekproduct.De Zeeuwse Vlegel is al ruim 20 jaar een begrip in Zeeland. Na een bezoek aan de graanmolen De Hoop in Wolphaartsdijk werd er gebakken met de oude en nieuwe oogst en nieuwe tarwerassen voor de Zeeuwse Vlegel. Dit jaar is er slechts een nieuw bakterweras beschikbaar. Voor het Zeeuwse Vlegelbrood wordt uitsluitend de in Zeeland milieuvriendelijk geteelde tarwe gebruikt. De afgelopen zomer was geen topper om goede baktarwe te telen. Door een goede selectie na de oogst is de bakkwaliteit gelijk aan die van de oogst van het voorgaande jaar. Het tarweras Renan, dat al bijna 20 jaar door de Zeeuwse Vlegel wordt gebruikt, steekt ook dit jaar weer met kop en schouder er bovenuit.  De kwaliteit van de nieuwe tarwemelange nieuwe oogst 2012 doet niet onder met die van 2011.

Reageer op dit artikel